Over mij

Mijn achtergrond

Al vanaf jongs af aan vond ik het heel interessant om met praten dingen te bereiken. En met een flinke dosis overtuigingskracht en doorzettingsvermogen leek ik een aardig eind op weg te komen. Van daaruit ben ik daarom een opleiding politicologie gestart; leren praten als Brugman was het doel. Echter merkte ik al snel dat je met alleen praten niet echt ver kwam. Het inzetten van psychologie leek mij een meer effectieve methode. En dus, na een jaar politicologie, ben ik de bachelor gezondheidswetenschappen met de specialisatie GGZ aan de Universiteit in Maastricht gestart. Ik leerde hoe je gesprekstechnieken in kon zetten, hoe het brein zich continu ontwikkeld, hoe en waarom gebeurtenissen door iedereen uniek worden ervaren en het belangrijkste: ik leerde luisteren. (En hiermee bedoel ik dus niet luisteren en ondertussen bedenken wat je vervolgens zelf kunt vertellen of vragen maar écht luisteren om het verhaal van iemand te horen).

Na het behalen van mijn bachelor was ik psycholoog in spé. En hoewel ik ondertussen passie had gekregen voor dit vak lukte het mij niet om mijzelf te zien als de klassieke psycholoog. Het commerciële bloed stroomde door mijn aderen en daar wilde ik wat mee gaan doen. Een masteropleiding work- and organizational psychology werd dan ook de volgende stap. Met de kennis over wat mensen motiveert, waarom bepaalde organisaties succesvol zijn en andere niet, hoe je mensen leert te veranderen en het effect van leiderschapstechnieken was ik klaar om echt het arbeidsleven in te stappen. Als consultant wel te verstaan, want dagen achter hetzelfde bureau zitten was niks voor mij. Ik wilde snel veel ervaring opdoen, leren hoe ik met mijn kennis vanuit mijn opleidingen informatie boven tafel kreeg en mensen bereid kreeg om hun werkwijze aan te passen. In mijn functie als ISO consultant heb ik dit snel eigen gemaakt. Ik leerde veel over procesmatig werken, managementsystemen en hoe je succesvol bent in sales. Het was een uitdagende functie maar toch bleef er iets kriebelen….

De kriebels die ik voelde was niet alleen het gevoel dat ik iets anders wilde gaan doen maar ook dat ik zwanger bleek te zijn van onze zoon. Van het moederschap genoot ik met volle teugen en dit deed mij nog meer realiseren dat ik mij los wilde maken van mijn lange dagen als consultant in loondienst. Ik nam de gewaagde stap om ontslag te nemen en besloot mij voorbereiden om voor mijzelf te gaan beginnen. Een tijd van veel boeken lezen en opnieuw studeren terwijl de luiers zich opstapelden was aangebroken. Maar met het resultaat van deze bijzondere tijd mag er wezen: mijn kennis betreft zakelijke psychologie is “sky high” en ik ben ook een dochter rijker geworden. Een inschrijving bij de KVK maakte het hele plaatje compleet gemaakt en blies “Performance Plus” dan eindelijk het leven in.

 

Meer uit jezelf of jouw bedrijf halen? Neem contact op